Met jouw inzet werken aan een betere bodemMet 2200 boeren gaan we de komende 5 jaar aan de slag met bodemvitaliteit. Het doel is via verbeteringen van bodemkwaliteit een verbetering van de waterkwaliteit én een verdere optimalisatie van het rendement van percelen te realiseren. Meer info en aanmelden

BodemUP Brabant

We werken aan het halen van gebiedsopgaven zoals de Kaderrichtlijn Water en de Nitraatrichtlijn, maar ook aan duurzame landbouw mét toekomstperspectief. Onze hoog gekwalificeerde BodemUP coaches begeleiden deelnemers met bodemadvies en inzicht, helpen kennis toepasbaar maken en begeleiden bij de uitvoering van bodemmaatregelen. 

 

Actueel

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"247673,247672"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bodemcoaches

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"4","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"247665"},"layout":{"template":"list","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":true,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

Agenda

{"tabBasic":{"type":"events","title":"Agenda","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-folder","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"247674,261966"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":true,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 Wil je zelf aan de slag?

 

Met je bodem

Ga met ons aan de slag voor een betere bodemvruchtbaarheid en haal meer uit je bodem. Wij begeleiden je in het nemen van de juiste stappen om de bodem op je bedrijf te verbeteren.
Meer weten

Als bodemcoach

Dit is een ambitieus programma waar we ervaren en minder ervaren bodemadviseurs bij nodig hebben. Schrijf jezelf in op de tender voor een raamcontract bij Provincie Noord-Brabant. 
Meer weten

Als ambassadeur

Het begeleidingstraject voor deelnemers begint met een gesprek aan de keukentafel. In dat gesprek wordt informatie gebracht en gehaald. Jij als ambassadeur hebt een belangrijke rol. 
Meer weten

 

 

1000
deelnemers

24
bodemcoaches

 

Over het project

BodemUP Brabant heeft een looptijd van 5 jaar (2022–2027) en wordt gezamenlijk gefinancierd door het waterschap Aa en Maas, waterschap De Dommel, waterschap Brabantse Delta, waterschap Rivierenland, Brabant Water en de provincie Noord-Brabant. Het streven is om ca. 2000 agrariërs te werven als deelnemer. Zij krijgen via een bodemcoach advies op maat over passende bodemmaatregelen. Zo werken zij aan een vitalere bodem en een betere waterkwaliteit.

Verder lezen

Sluit je aan

Wil je zelf aan de slag met je bodem? Of ben jij bodemspecialist en wil je boeren individueel of in groepsbijeenkomsten adviseren over bodemgezondheid en maatregelen op perceelsniveau? Meld je dan aan bij het BodemUP Brabant programma.

Aanmelden  

 
Cookie-instellingen